Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (2023)

Dubai este unul dintre cele mai cosmopolite locuri pe care le poti gasi in lume. Cel mai cunoscut emirat din cele sapte Emirate Arabe Unite, se dezvolta intr-un ritm ametitor si reuseste sa atraga din ce in ce mai multi turisti in fiecare an. Prin urmare hai sa vedem ce e de vizitat acolo. Citeste acest articol si afla TOP 20 de obiective turistice de vizitat in Dubai.

Desi pare o destinatie scumpa si indepartata, vei ajunge la concluzia ca nota de plata pentru o vacanta aici nu va fi mai mare decat cea pentru o vacanta in Barcelona, Londra sau Paris.

Vei gasi zboruri low cost pana in vestitul Emirat si in doar 5 ore te vei vedea langa Burj Khalifa. Aceasta fiind de altfel cea mai inalta cladire din intreaga lume.

Atunci cand iti planifici vacanta in Dubai trebuie sa te informezi foarte bine. In ciuda faptului ca aici vei gasi oameni din intreaga lume, regulile pe care trebuie sa le respecti sunt destul de stricte si sunt strans legate de traditiile musulmane.

Daca te obisnuiesti cu diferenta culturala, cu faptul ca nu prea poti bea alcool si cu caldura, vei ajunge la concluzia ca ai foarte multe obiective turistice de vizitat in Dubai si ca acesta este de-a dreptul fermecator.

Pentru ca stiu ca petrolul se va termina, seicii care conduc Emiratele Arabe Unite au directionat o buna parte din bani catre turism. Astfel, s-au nascut zeci de obiective turistice extrem de interesante, multe dintre ele unice in lume.

Continutul articolului

1. Burj Khalifa

2. Fantanile din Dubai

3. Palm Jumeirah

4. Moscheea Sheikh Zayed

5. Burj Al Arab

6. Al Fahidi

7. Safari in desert

8. Shopping in Dubai Mall

9. Acvariul din Dubai

10. Dubai Creek

11. Pietele de aur, mirodenii si textile

12. Muzeul din Dubai

13. Miracle Garden

14. Ski in Dubai

15. Dubai Marina

16. Opera din Dubai

17. IMG World of Adventure

18. Dubai Frame

19. Parcul Wild Wadi

20. Golful Delfinilor

Obiective turistice de vizitat in Dubai

1. Burj Khalifa

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (1)

Momentan, aceasta este cladirea reprezentativa pentru Dubai. Motivul este cat se poate de clar: este cea mai inalta constructie din lume.

Inaugurata in 2010, uriasa constructie masoara 828 de metri, are 163 de etaje si atrage foarte multa atentie din partea turistilor.

Daca urci pana in varful cladirii te poti bucura de o priveliste pe care nu o vei vedea niciunde altundeva in lume.

Cel mai bine este sa vizitezi acest obiectiv seara, deoarece este luminat perfect pentru poze. Cu putin noroc poti prinde un apus de poveste.

2. Fantanile din Dubai

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (2)

Langa Burj Khalifa poti asista la un spectacol extraordinar. Acesta este creat de niste fantani care arunca apa la 150 de metri inaltime si face acest lucru in ritmul muzicii.

Imediat ce apune soarele, fantanile incep sa danseze din 30 in 30 de minute si sa incante turistii stransi in jurul lor.

3. Palm Jumeirah

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (3)

Ambitia arabilor este atat de mare incat au reusit sa creeze o multime de insule artificiale care pot fi vazute din satelit.

Cea mai impresionanta este Palm Jumeirah. Aceasta are forma unui palmier si este locul unde se gasesc cateva dintre cele mai cunoscute hoteluri din intreaga lume.

Tot aici se gasesc cartiere de lux in care marii bogati ai lumii au diverse proprietati.

4. Moscheea Sheikh Zayed

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (4)

Este una dintre cele mai mari moschei din lume. Chiar daca nu se afla in Dubai, ci in Abu Dhabi, este usor accesibila.

In momentele de rugaciune aici pot incapea peste 40 000 de oameni. Moscheea este complet alba si este inspirata de mai multe lacasuri de cult din Persia, Egipt sau Pakistan.

5. Burj Al Arab

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (5)

Dupa ce ai vizitat cea mai inalta cladire din lume poti descoperi cel mai luxos hotel din lume. Acesta este Burj Al Arab si este o adevarata minune arhitecturala de vizitat obligatoriu in Dubai.

Construit pe o insula artificiala, hotelul se lauda cu faptul ca este singura unitate de cazare de 7 stele din lume.

Va fi destul de greu sa te cazezi aici, in conditiile in care cea mai ieftina camera costa 1000 de dolari pe noapte. Insa daca ai un astfel de buget, merita din plin sa traiesti experienta Burj Al Arab.

6. Al Fahidi

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (6)

Dubaiul nu este format doar din cladiri moderne si inalte. Acesta are si cartiere compuse din cladiri istorice, in care poti descoperi muzee, cafenele si o atmosfera care te ancoreaza foarte bine in lumea araba.

Unul dintre aceste cartiere este Al Fahidi. Un loc in care majoritatea caselor par a fi construite din nisip.

Pentru o experienta culturala cat mai bogata, merita sa il vizitezi.

7. Safari in desert

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (7)

Nu doar cladirile sunt impresionante in Dubai, ci si experientele. Una dintre acestea pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand esti in Emiratele Arabe Unite este safari-ul in desert.

Te vei simti ca intr-un roller coaster, cu adrenalina la cel mai inalt nivel. Alaturi de safari, desertul iti ofera si alte experiente inedite, cum ar fi sandboarding-ul sau o mica drumetie pe spatele unei camile. Toate merita incercate!

8. Shopping in Dubai Mall

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (8)

Poate ca nu vei gasi cele mai bune preturi din lume, insa te vei putea lauda ca ai facut cumparaturi in cel mai mare mall din intreaga lume.

In Dubai Mall exista peste 1200 de magazine, iar suprafata sa este una de-a dreptul impresionanta: 55 de hectare.

9. Acvariul din Dubai

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (9)

Daca esti in Dubai Mall trebuie sa faci o oprire si pe la acvariul de aici.

Vei putea admira pesti in spatele celui mai mare panou de acril din lume si vei putea sa participi la tot felul de activitati interesante, cum ar fi scufundarea alaturi de rechini.

Acvariul din Dubai are peste 33000 de specii marine si o capacitate de 10 milioane de litri de apa.

10. Dubai Creek

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (10)

Poate ca atunci cand vii in Dubai iti doresti sa vezi doar blocuri foarte inalte si un oras puternic tehnologizat.

Totusi, Dubaiul poate oferi si altceva. Dubai Creek este, de fapt, inima orasului. Aici se gasesc cele mai importante piete, cele mai interesante muzee si un peisaj urban care te face sa te simti cu adevarat intr-o zona araba.

Creek este de fapt un estuar cu apa sarata care a avut de-a lungul timpului un rol esential in economia Dubaiului. Tocmai de aceea, una dintre activitatile pe care le poti face aici este sa te plimbi intr-o abra traditionala pe canal.

11. Pietele de aur, mirodenii si textile

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (11)

Daca vrei sa cumperi suveniruri, acestea sunt cele mai potrivite locuri.

Sunt piete in care poti negoica si poti descoperi produse extrem de atractive. Chiar daca nu cumperi nimic, experienta de a vizita aceste locuri este incredibila.

12. Muzeul din Dubai

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (12)

Tot in zona Dubai Creek poti vizita Muzeul Dubai, amenajat intr-un fort vechi de peste 200 de ani.

Acest muzeu este de fapt cea mai veche cladire publica din oras si ofera cea mai clara imagine asupra emiratului arabesc.

In Muzeul din Dubai vei putea sa intelei foarte bine modul in care s-a dezvoltat orasul de-a lungul ultimilor ani.

13. Miracle Garden

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (13)

Desi este o atractie destul de noua, deschisa in 2013, este un loc pe care trebuie sa-l pui pe lista de vizitat in Dubai.

Poate ca nu te vor impresiona foarte tare speciile de flori de aici (muscatee, panselute si alte flori pe care le gasesti peste tot), insa te va impresiona numarul lor.

In plus, trebuie sa iti amintesti ca te afli intr-un desert, asadar, prezenta acestor flori este cu atat mai impresionanta.

14. Ski in Dubai

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (14)

Ce daca esti in desert si temperatura de afara este de 45 de grade Celsius? 🙂 Daca vrei o portie de racoare si sa practici un sport de zapada, o poti face!

Ski Dubai este un urias complex interior in care vei gasi partii de ski, zapada si bauturi calde.

Daca iti este dor de frig, este locul perfect sa il descoperi si sa-l vizitezi.

15. Dubai Marina

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (15)

Easte cartierul in care poti lua cel mai bine pulsul Dubaiului. Daca vrei sa arunci o privire in viitor, acesta este cel mai potrivit loc.

Cele mai inalte blocuri din lume se afla aici si, de asemenea, cele mai interesante restaurante si magazine.

16. Opera din Dubai

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (16)

Iti e dor de putina cultura? Opera din Dubai este considerata una dintre cele mai atractive institutii de acest fel din lume.

Spectacolele de aici sunt comparabile cu cele din Londra sau de pe Broadway, asadar, merita toata atentia.

Cladirea operei este in sine o atractie turitica foarte interesanta. Aceasta are forma vaselor din Arabia Down si merita din plin o poza.

17. IMG World of Adventure

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (17)

Este un parc tematic urias in care vei descoperi foarte multe atractii turistice vizitate de milioane de turisti.

Poti intra in lumea supereroilor, poti sa te dai in cele mai rapide rollercoastere din lume si poti sa descoperi experientele 5D. Una dintre zilele petrecute in Dubai trebuie sa fie destinate acestui obiectiv turistic.

Daca nu te incanta chiar atat de tare aventura, insa ai copii care vor sa ajunga aici, in timp ce ei se distreaza tu poti face shopping.

18. Dubai Frame

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (18)

Este una dintre cladirile remarcabile din Dubai. Este o structura construita exact intre Dubaiul Vechi si cel nou, sub forma unei rame de 150 de metri inaltime.

O poti admira atat de la exterior, cat si din interior, de unde ai o panorama deosebita asupra orasului.

19. Parcul Wild Wadi

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (19)

Este un parc acvatic de langa Burj Al Arab. Vei putea sa te bucuri de tobogane, surfing si inot.

Este unul dintre cele mai impresionante parcuri de acest fel din lume, motiv pentru care merita sa iti rupi cateva ore pentru a te distra aici.

20. Golful Delfinilor

Top 20 Atractii si Obiective Turistice de Vizitat in Dubai (20)

Este un loc foarte frumos, in care vei putea sa te bucuri de zeci de delfini jucausi. Nu doar ca ii poti admira, insa poti sa si inoti cu ei timp de 30 de minute.

Dubai este unul dintre cele mai impresionante orase din lume, pe care il poti descoperi de fiecare data altfel. Chiar daca ai fost aici, merita sa mai mergi o data, inca o data si inca o data.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated: 03/05/2023

Views: 5925

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.